MahaMantra Doğal Yaşam Merkezi
International Yoga Federation

Mayıs 2008

BAŞARI ÜZERİNE;

“Başarı” kavramını kısaca, “daha iyiye ulaşmak için düzenli çaba göstermektir” diye özetleyebiliriz düşüncesindeyim.
Başarı, düzen ve süreklilik içermesi nedeniyle bir sonuç olmaktan öte, sürekli gelişen bir çalışmadır. Eğer sonuç olsaydı, bir noktada biterdi.
“Güç” ise, düşüncelerimizin amacımıza uygun şekilde yönlendirilebilmesi ve yaşamımızı değiştirebilme yeteneğidir.
Her büyük başarıyı perçinleyen şey eylemdir.”Eylem” sonuçları hazırlayandır.Gerçekte gücün kelime anlamı eylem yeteneği olarak da özetlenebilir.
Bu anlamda iyi kullanılan bilgi, etkili kullanılan iletişim hep potansiyel güçtür.
İletişim konusuna baktığımızda, kurulabilecek en önemli iletişimin kendi kendimizle olduğunu görürüz. Hissettiklerimiz, yaşamımızdaki olayların sonucu değildir. Yalnızca bizim olayları açıklama biçimimizdir. Geçmiş deneyimlerimizden kaynaklanan korku ve şartlanmışlıklarımızı yenerek, kendi kendimizle iletişim kurma yeteneğini kazanırsak çok iyi olur. O zaman hissettiklerimiz de, yaşamımız da değişir.

GERÇEK BAŞARI FORMÜLÜ:
1)Ne istediğini kesin olarak ortaya koymak
2)İstekler doğrultusunda eyleme geçmek
3)Duyusal keskinlik (Hedeflere ulaşmadaki başarı ve başarısızlığı en çabuk şekilde gözlemlemek)
4)Esneklik geliştirme (Neyin işe yaradığını buluncaya kadar davranışların değiştirilmesi)

BAŞARI YOLUNDAKİ 7 TEMEL KURAL:
1)İSTEMEK:
İstediğimiz konularda, pozitif olumlamalarla bilinçaltımızı yönlendirmeliyiz. Olumlamalar açık, net, zaman belirterek, ortaya koymayı göze aldığımız maddi veya manevi bedeli belirleyerek hazırlanmalı. Sabah gözümüzü açar açmaz ilk 10 dakikada ve akşam uyumadan önce son 10 dakikada, hazırladığımız olumlamalara duygularımızı da katarak, hissederek konsantre olmalı. Yaşamımızdaki her oluşumu bilinçaltının gerçekleştirdiğini ve onu da bilincimizin yönlendirdiğini asla unutmayalım.
2)İNANMAK:
Ne olduğumuz ve ne olabileceğimize yönelik inançlarımız ne olacağımızı da belirler. Bir şeyleri başarabileceğimize ne kadar inanırsak, genellikle başarıya o kadar çok yatırım yaparız.
3)KAYNAKLARI ORGANİZE ETMEK VE STRATEJİ OLUŞTURMAK:
İstek ve yetenek, oluşturulan stratejilerle yönlendirilir. Bir kapıyı kırarak da anahtarla da açabiliriz. Önemli olan uygun anahtarı bularak kapıyı zarar vermeksizin açmaktır.
4)DEĞERLERİMİZİN AÇIKLIĞI:
Değerler, kendi yaşamımızda neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusundaki özel inançlarımızdır. Birçok kişi kendisi için neyin önemli olduğunu açık bir şekilde bilmez. Bu nedenle de sıklıkla daha sonra mutsuzluk duyacakları işleri yaparlar. Başarı için izlediğimiz strateji, değerlerimize ve inançlarımıza uymayan işler yapmamızı öngörüyorsa, bir iç çatışmaya yol açarak işe yaramaz.
5)ENERJİMİZİ KOYMAK:
Başarı sorumluluk almayı beraberinde getirir. Başarıya fiziksel ve ruhsal enerjimizi ortaya koyarak ulaşırız.
6)BİRLEŞTİRİCİ VE BAĞLAYICI OLMAK:
Başarılı kişiler, değişik inanç ve çevrelerden kişilerle ilişki kurmak, birleştirme ve ahengi sağlama konusunda çok yeteneklidirler.
7)İLETİŞİMİN MÜKEMMELLİĞİ:
Diğer kişiler ve kendimizle olan iletişimimiz, yaşam düzeyimizi belirler. Başarılı kişiler, yaşamın kendilerine sunduğu herhangi bir zorluğu nasıl aşacaklarını ve deneyimlerini kendilerine yardımcı olacak şekilde nasıl kullanacaklarını iyi bilenlerdir. Onlar yaşamdaki zorlukları sınır olarak kabul etmezler.

Bu dünyada bir kişi bir şeyi gerçekleştirebiliyorsa, onu bizim de gerçekleştirebilme olanağımız vardır. Başkalarının başarılarından yapı oluşturmak, öğrenmenin temel esaslarından birisidir. Tabii ki kendi yaratıcılığımızı da işin içine katarak.

Başarılı bir yaşam diliyorum.
Sevgilerimle…

Suddha Moyee



Etiketler: , , ,

Yurakı Git